Friday, April 29, 2011

Kombucha Tea

Kombucha Tea


Kombucha: A ‘Living’ Soft Drink

Earlier this week, I was introduced to a delicious drink called Kombucha. The taste was somewhere between apple cider and champagne. There were two flavours offered:  white tea and ginger, rose hip and hibiscus. I preferred the second. It is brewed by Crudessence (link below).
It is fermented tea that is achieved with a symbiotic mix of yeast and bacterial culture. The actual origin of this drink is not known, but the first recorded use was during the Tsin Dynasty in China 221BC. It was known as ‘the elixir of life’ or ‘the immortal health drink’.
 Please note: much of the claims made as to its health benefits are not fully substantiated so as with all things in life, I urge caution and moderation.
Enjoy!

For further information please go to the following sites:

Kombucha culture

Kombucha : Une Boisson « Vivant »
Plus tôt cette semaine, j'ai été présenté à une délicieuse boisson appelée Kombucha. Le goût était quelque part entre champagne et cidre. Il y avait deux saveurs offertes : thé blanc et gingembre, hip rose hibiscus. J'ai préféré la seconde. Elle est brassée par Crudessence (lien ci-dessous).
C'est le thé fermenté qui est réalisée avec un mélange symbiotique de culture de levures et les bactéries. L'origine réelle de cette boisson n'est pas connue, mais la première utilisation fut pendant la dynastie Tsin en Chine 221BC. Il s'appelait «l’élixir de la longue vie ».
 Veuillez noter : une grande partie des réclamations faites quant à ses avantages pour la santé ne sont pas entièrement étayées ainsi qu'avec toutes les choses de la vie, j'exhorte la prudence et modération.  Profitez en! 

Pour plus amples renseignements, veuillez consulter les sites suivants : http://www.seedsofhealth.co.uk/fermenting/kombucha.shtml